Toggle Navigation

 

Popara bataci

Pri pripremi jela vodite računa o tome da namirnice budu sveže, kvalitetne, u roku trajanja i sa jasno istaknutim napisom koja institucija je izvršila proveru zdravstvene bezbednosti. Posebnu pažnju obratite na meso i mlečne proizvode, koji pripadaju grupi lako kvarljivih namirnica.

Priprema

Batake skuvati 80% u vodi i začiniti. Mleko i kajmak otopiti u šerpi i staviti batake unutra da se dokuvaju. Gotove batake izvaditi, a u mleko i kajmak dodati kocke hleba i lagano promešati. Na tanjir servirati batake sa poparom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 560 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 175 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 87.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g pilećih bataka (8 komada)
    • voda
    • dodatak jelu
    • 300 g kajmaka
    • 250 ml obranog mleka
    • 400 g belog hleba (starijeg)