Kus kus preliti toplom vodom i ostaviti da odstoji.
Crveni luk, šargarepu i bundevu iseći na kockice i kratko ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Preliti bujonom, dinstati 10-ak minuta, dodati kus kus i rendanu koru od pomorandže, začiniti kurkumom, posuti cimetom i promešati.
Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na puteru i preostalom ulju.
Pred kraj pečenja meso preliti sokom od ceđene pomorandže i ukuvati do željene gustine sosa.
Servirati povrće sa kus kusom i piletinu u sosu od pomorandže i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 46 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 96 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 286 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 143 mg
Vlakna - 1.5 g