Toggle Navigation

 

Rolovana piletina u pršuti

Sveži, suvi listići, kao i cvetovi ruzmarina upotrebljavaju se celi, usitnjeni ili mleveni. Sušen ruzmarin ima plemenitiji miris nego svež, ali za svakodnevnu upotrebu, pogodniji je svež. Miris i ukus su vrlo aromatični.

Priprema

Piletinu iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.

Pečenu piletinu urolovati u pršutu sa ruzmarinom, vratiti u tiganj, naliti vinom i još malo kuvati.

Pred kraj kuvanja uliti biljnu pavlaku, dodati parmezan i kratko prokuvati.

Servirati rolnice uz bareno povrće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 405 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Belančevine - 43 g

Belančevine (%) - 39 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 93 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 739 mg

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 202.5 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 21.5 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 46.5 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 369.5 mg

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 100 g pršute
    • biber
    • ruzmarin
    • so,
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 250 ml pavlake za kuvanje
    • 100 ml belog vina
    • 40 g parmezana
    • 300 g barenog graška
    • 300 g barene šargarepe