Toggle Navigation

 

Rukola medaljoni sa mocarelom

Rukola je bogata C vitaminom, ima prijatnu aromu, dok blaga gorčina listova potiče od glukozinolata (senfno ulje). To je jedinjenje karakteristično za kupusnjače, kojima i ova biljka pripada.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na šnicle, začiniti dodatkom za jelo, šarenim mlevenim biberom, posoliti, preliti maslinovim uljem i ostaviti da sa marinira oko pola sata.

Šnicle peći u tiganju po tri minuta sa svake strane, a zatim staviti u tepsiju. Preko šnicli ređ’ati po kolut mocarele i zapeći u rerni par minuta, odnosno dok sir ne počne da se topi.

Tikvice, praziluk i papriku iseći na kolutove i peći oko 5 minuta na masnoći u kojoj se peklo meso.

Šampinjone i čeri paradajz kratko izgrilovati na maslinovom ulju.

U izgrilovane šampinjone servirati listiće rukole.

Poslužiti tople medaljone sa mocarelom uz prilog od povrća i šampinjona.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 44 g

Masti (%) - 69 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 92 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 392 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 34.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 46 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 196 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g svinjskog karea
    • so,
    • šareni biber
    • dodatak za jelo
    • 5 kašika ulja
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 140 g mocarele
    • 250 g tikvica
    • 250 g paprike
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g praziluka
    • 100 g većih šampinjona
    • rukola