Toggle Navigation

 

Ruzmarin rolnice

U kulinarstvu se ruzmarin koristi kod pripremanja morske ribe, mesnih pečenja, pečenog krompira i čorbi. Da bi uvek imali svež začin, ruzmarin možete i sami gajiti u bašti ili u saksiji na terasi ili kuhinjskom prozoru.

Priprema

Svinjsko meso iseći na tanke šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i premazati sosom koji smo pripremili od sitno sečenog belog luka, peršunovog lista, parmezana i belog vina. Na svaku šniclu staviti list pršute i malo maslaca, a zatim urolati. Tako pripremljene rolnice pričvrstiti grančicama ruzmarina i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Rolnice servirati uz bareno povrće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 930 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 101 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 32 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 465 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 50.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog mesa
    • 100 g pršute
    • 50 g parmezana
    • 2 cena belog luka
    • peršunov list
    • 100 ml belog vina
    • 20 g putera
    • ruzmarin
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 300 g barenog karfiola
    • 300 g barenog brokolija
    • 300 g barene šargarepe