Toggle Navigation

 

Šefova piletina

Pažljivo kombinovanje obroka u toku dana omogućiće vam da dnevni unos nutrijenata bude u granicama poželjnih vrednosti ali i da uživate u ovom jelu iako je u njemu sadržaj belančevina, masti i holesterola nešto iznad preporučenih vrednosti.

Plativoo
Priprema

Pileće meso iseći na šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i staviti trake anisa i šargarepe. Urolovati meso i pričvrstiti čačkalicom. Peći na maslinovom ulju. U odgovarajućoj posudi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti i naliti mleko uz stalno mešanje. Začiniti i dodati bareni brokoli, prethodno usitnjen u blenderu. Pileće rolnice servirati na „pire“ od brokolija i poslužiti sa crnim hlebom.
Piletina se čuva u najhladnijem delu frižidera, jedan do dva dana. Vrlo je značajno da sirovo meso ne dolazi u dodir sa ostalim namirnicama, naročito onim koje se dalje termički ne obrađuju. Kuvano ili pečeno meso se u frižideru može održati do četiri dana.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 595 kcal

Natrijum - 1005 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 103 mg

Belančevine - 52 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 58 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal

Natrijum - 502.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 51.5 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 29 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 80 g anisa
    • 80 g šargarepe
    • so
    • šareni biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 20 g putera
    • 2 kašike brašna
    • 400 ml obranog mleka
    • 400 g barenog brokolija
    • 400 g crnog hleba