Toggle Navigation

 

Skuše u crvenom vinu

Pečenje u rerni, na suvom vazduhu, u sopstvenom soku ili sa minimalnom količinom masnoće, zdravstveno je prihvatljiv način termičke obrade namirnica. Ujedno je veoma jednostavan i brz i minimalno narušava prirodan sastav namirnica.

Priprema

U posudu staviti ulje, beli luk i peršun. Dodati iseckani paradajz, crveno vino, začine i sos lagano kuvati
40 minuta. Sveže skuše očistiti, oprati i posušiti ubrusom, a zatim začiniti. Ribu složiti u vatrostalnu posudu, preliti je pripremljenim sosom od paradajza i crvenog vina i zapeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 620 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 44 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 160 mg

Belančevine - 51 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 80 mg

Belančevine - 25.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 skuše (oko 800 g)
    • 500 g paradajza
    • 1 glavica crnog luka
    • 4 cena belog luka
    • 200 ml crvenog vina
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • peršun
    • limun