Toggle Navigation

 

Svinjetina sa salatom od kupusa i jabuka

Žalfija ili kadulja je mediteranska biljka intenzivnog mirisa. Iako je smatraju prvenstveno lekovitom biljkom, vrlo je cenjena i u gastronomiji gde se često koristi kao začin prilikom pripreme raznih sosova, mesa i ribe. Koristi se štedljivo jer je vrlo jakog ukusa.

Plativoo
Priprema

Pomešati prezlu, sitno iseckanu žalfiju i parmezan. Meso iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti, pa panirati u umućena jaja i prezlu sa žalfijom i parmezanom. Meso ispeći na zagrejanom ulju. Kupus iseći na žilijen, jabuke na tanke ploške, pomešati i preliti jogurtom i sokom od limuna. Servirati paniranu svinjetinu uz salatu od kupusa i jabuka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 871 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 199 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 435.5 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 99.5 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

    • 600 g lax karea
    • 40 g prezle
    • 40 g parmezana
    • so
    • biber
    • sveža žalfija
    • 2 kašike ulja
    • 2 jaja
    • 200 g kupusa
    • 300 g crvenih jabuka
    • 250 ml jogurta
    • 1 limun