Listove blitve staviti u ključalu vodu, pažljivo izvaditi i ocediti (paziti da ostanu celi).
Šargarepu iseći na žilijen, sotirati na zagrejanom puteru, dodati bareni crveni pirinač, začiniti karijem, posoliti i pobiberiti.
Teletinu začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Iseći pečenu teletinu na žilijen.
Listove blitve napuniti pirinčem, dodati teletinu i mango isečen na žilijen i uviti.
Servirati na rukoli i posuti iseckanim mangom.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 80 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 532 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 266 mg
Vlakna - 1.5 g