Toggle Navigation

 

Teletina sa crvenim pirinčem

Crveni pirinač je odličan izvor magnezijuma, a po novijim istraživanjima snižava nivo LDL holesterola.

Plativoo
Priprema

Listove blitve staviti u ključalu vodu, pažljivo izvaditi i ocediti (paziti da ostanu celi).

Šargarepu iseći na žilijen, sotirati na zagrejanom puteru, dodati bareni crveni pirinač, začiniti karijem, posoliti i pobiberiti.

Teletinu začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Iseći pečenu teletinu na žilijen.

Listove blitve napuniti pirinčem, dodati teletinu i mango isečen na žilijen i uviti.

Servirati na rukoli i posuti iseckanim mangom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 80 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 532 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 40 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 266 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g barenog crvenog pirinča
    • 100 g šargarepe
    • 15 g putera
    • 400 g teletine
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 veza blitve
    • 1 komad manga
    • so,
    • biber
    • kari
    • rukola