Teletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na delu ulja i puteru. Izvaditi gotove šnicle na tanjir, a u tiganj u kom su se pekle uliti belo vino i kada prokuva dodati kiselu pavlaku, limunov sok, posoliti, pobiberiti i uz stalno mešanje kuvati sos dok se ne zgusne. Krompire preseći na pola, složiti u tepsiju, dodati preostalo ulje, preliti sosom, posuti parmezanom i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Na tanjir servirati teleće šnicle i zapečeni krompir, posuti iseckanim svežim peršunom i poslužiti uz krišku crnog hleba
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 124 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3.5 g