Teletinu u komadu blago zaseći nožem, odnosno napraviti “džepove “, a zatim špikovati šargarepom isečenom na štapiće, belim lukom i slaninom isečenom na kockice. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Kratko zapeći na zagrejanom ulju sa svih strana, naliti vodom i ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati krompir i šargarepu i nastaviti sa kuvanjem još 10-ak minuta. Kajmak rastopiti. Teletinu iseći na šnicle, servirati na tanjir uz krompir i šargarepu, preliti rastopljenim kajmakom i poslužiti toplo uz krišku ražanog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 156 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 78 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3.5 g