Teletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom ulju sa obe strane oko 3 minuta. Preliti bujonom i ostaviti da se kuva dok tečnost ne ispari.
Paradajz, tikvice i šampinjone iseći i izgrilovati na preostalom ulju.
Teletinu preliti pavlakom za kuvanje, začiniti svežim karijem i kuvati dok se sos ne zgusne.
Servirati teletinu u sosu sa karijem uz prilog od grilovanog povrća.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 35 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 372 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Natrijum - 186 mg
Vlakna - 1 g