Priprema testenine: u slanoj kipućoj vodi obarimo testeninu i neposredno pred serviranje ocedimo je od vode u kojoj se kuvala.
Pileće belo meso lagano izlupamo tučkom i opečemo sa obe strane u tiganju. Za to vreme operemo i obarimo u vreloj vodi spanać 2-3 minuta. Obaren spanać dobro ocedimo, iseckamo sitno i začinimo. U pavlaku dodamo žumance i dobro izmešamo. U podmazan pleh poređamo pečenu piletinu, na nju stavimo pripremljen spanać i sve prelijemo pavlakom i žumancetom i stavimo u rernu da se zapeče 7 minuta, na 220*C. Gotovu piletinu serviramo uz pripremljenu testeninu.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 690 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 212 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4.5 g