Toggle Navigation

 

Zapečena piletina sa spanaćem

Ukusno, gurmanski pripremljeno jelo. Gojazne osobe, dijabetičari i oboleli od povišenih vrednosti masnoća treba da smanje sadržaj masnoće tako sto će meso ispeći na grilu, a polovinu kisele pavlake zameniti mlekom.

Plativoo
Priprema

Priprema testenine: u slanoj kipućoj vodi obarimo testeninu i neposredno pred serviranje ocedimo je od vode u kojoj se kuvala.

Pileće belo meso lagano izlupamo tučkom i opečemo sa obe strane u tiganju. Za to vreme operemo i obarimo u vreloj vodi spanać 2-3 minuta. Obaren spanać dobro ocedimo, iseckamo sitno i začinimo. U pavlaku dodamo žumance i dobro izmešamo. U podmazan pleh poređamo pečenu piletinu, na nju stavimo pripremljen spanać i sve prelijemo pavlakom i žumancetom i stavimo u rernu da se zapeče 7 minuta, na 220*C. Gotovu piletinu serviramo uz pripremljenu testeninu.  

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 690 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 212 mg

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 79 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 345 kcal

Natrijum - 325 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 106 mg

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 39.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 400 g spanaća
    • 2 kašike ulja
    • so
    • biber
    • 200 ml kisele pavlake
    • 2 žumanceta
    • prilog:
    • 320 g širokih rezanaca
    • 1 l vode
    • so