Toggle Navigation

 

Zapečena soja i piletina

Kako piletina sadrži nisku količinu zasićenih masti, neće znatno uticati na povećanje nivoa holesterola u krvi. Zbog svog neutralnog ukusa, piletina se često kombinuje sa čitavim spektrom povrća i začina čime se dobija uvek ukusan i hranljiv obrok.

Priprema

Pileće belo meso izlupati tučkom za meso, začiniti i izgrilovati (70% ispeći). Tikvice takođe izgrilovati. U posudu poređati soju, piletinu i tikvice. Jaja, mleko i pavlaku umutiti i preliti preko namirnica. Posuti narendanim trapistom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Natrijum - 473 mg

Masti - 31 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 295 mg

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Natrijum - 236.5 mg

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 147.5 mg

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 200 g hidriranih komada soje
    • 300 g tikvica
    • 3 kašike ulja
    • 4 jaja
    • 100 ml obranog mleka
    • 100 g kisele pavlake
    • 60 g trapista
    • dodatak jelu
    • beli biber
    • so