Toggle Navigation

 

Bela tost torta

Paštetu od tunjevine možete napraviti i sami: tunjvinu ocedite od ulja, dodajte malo majoneza i kisele pavlake, nacedite malo limuna i dobro usitnite u blenderu.

Priprema

Na tanjir poređati četiri kriške tosta, jednu uz drugu, premazati paštetom od tune, dodati malo rukole i kolutove paradajza.

Preklopiti tostom i ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.

Belu tost tortu dekorisati, pokriti folijom i ostaviti do služenja na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 410 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 205 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 pakovanje belog tost hleba
    • 300 g paštete od tune
    • 200 g paradajza
    • 200 g rukole