Toggle Navigation

 

Hleb sa pesto sosom

Najpoznatija verzija recepta za pesto sos glasi da u blenderu izmiksate dve šolje svežeg bosiljka, pola šolje ribanog parmezana, pola šolje maslinovog ulja, umesto pinjola trećinu šolje oraha, lešnika ili badema, 3 sitno iseckana čena belog luka, so i biber po ukusu. Količinu koju nećete odmah upotrebiti možete zamrznuti u plastičnoj činiji.

Plativoo
Priprema

U pekač staviti sastojke sledećim redom: voda, mleko, kvasac, šećer, mleko u prahu, pšenično brašno, maslinovo ulje, so, origano, bosiljak i pesto sos.

Uključiti odgovarajući program i ostaviti da se testo umesi, udvosruči i ispeče hleb.

Gotov hleb prohladiti, a zatim izvaditi iz pekača, uviti u pamučnu krpu i poslužiti tokom dana.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 84 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 74 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 42 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 1 g

Vreme pripreme

100 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml vode
    • 50 ml mleka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
    • 2 kašike mleka u prahu
    • origano
    • bosiljak
    • 40 g pesto sosa
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca