Toggle Navigation

 

Hleb specijal

Stvarno je specijal.

Plativoo
Priprema

Umesiti glatko i vazdušasto testo od sledećih sastojaka: brašna, suvog kvasca, šećera, ulja, soli, rendane kore od limuna i mleka.

Testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Premesiti, staviti u kalup i ostaviti još 20 minuta na toplom.

Hleb premazati žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Natrijum - 76 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Natrijum - 38 mg

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 20 g šećera
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 250 ml mlakog mleka
    • 50 ml ulja
    • 2 kašičice soli
    • 50 g susama
    • rendana kora limuna
    • žumance za premaz
Ključne reči:
brašno ulje kora limuna mleko