U činiju staviti brašno, kvasac, so, malo svežeg origana, šećer i vodu.
Umesiti meko testo i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Testo premesiti, staviti u kalup, premazati maslinovim uljem i posuti origanom. Ostaviti na toplom mestu još 20 minuta.
Hleb peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine - 12 g
Masti - 2 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 80 %
Natrijum - 67 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine - 6 g
Masti - 1 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Natrijum - 33.5 mg
Vlakna - 1 g