Toggle Navigation

 

Kikiriki štanglice

Kikiriki pripada porodici mahunarki. Vrlo je bogat belančevinama, gvožđem, cinkom i magnezijumom, pa je dobra namirnica za vegetarijance.

Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i rastopiti.

U smesu dodati mleveni keks i kikiriki, promešati i dobro izmešati sve sastojke.

Ostaviti da se ohladi. Iseći na štanglice, preliti ih glazurom od čokolade i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Hlorid - 88 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Hlorid - 44 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g šećera
    • 100 ml vode
    • 125 g margarina
    • 200 g mlevenog keksa
    • 200 g mlevenog pečenog neslanog kikirikija
    • 100 g čokolade