Toggle Navigation

 

Korpice sa sardinama

Praziluk spada u povrće i koristi se u kulinarstvu kao dodatak salatama ili jelima, a može se koristiti i kao glavni sastojak mnogih jela (kuvan ili pržen).

Priprema

Razviti testo na tanji list, iseći na kocke i poređati u namašćen kalup za mafi ne.

Praziluk sitno iseckati, dodati izmrvljene sardine, sitno iseckane zelene masline, preliti sa malo soka od limuna, posuti iseckanim ruzmarinom i promešati nadev.

Napuniti korpice nadevom i posuti narendanim kačkavaljem.

Korpice peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.

Servirati korpice sa sardinama na tanjir uz kečap ili tabasco sos.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 48 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 491 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 24 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 245.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 400 g sardina iz konzerve
    • 150 g praziluka
    • 50 g zelenih maslina
    • biber
    • ruzmarin
    • 1 limun
    • 200 g kačkavalja