Toggle Navigation

 

Krekeri sa pivom i belim lukom

Beli luk je neizostavan začin u mnogim jelima. Koristi se u svežem stanju ili u prahu.

Plativoo
Priprema

Kvasac pripremiti sa malo mlake vode i šećerom.

U dublju činiju sipati pivo, vodu i pripremljen kvasac.

Dodati ulje, so, oba brašna, beli luk i iseckan peršun.

Dobro izraditi testo, ostaviti da uskisne, a zatim razviti oklagijom na lst debljine 1 cm. Vaditi modlicom krekere i ređati u pouljenu tepsiju.

Krekere premazati sa uljem i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.

Kada porumene izvaditi iz rerne i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Natrijum - 22 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Natrijum - 11 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

100

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kesica suvog kvasca
    • 300 ml tople vode
    • 200 ml piva
    • 1 kašika šećera
    • so,
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 400 g kukurznog brašna
    • 300 g pšeničnog brašna
    • beli luk u prahu
    • peršunov list