Kvasac pripremiti sa malo mlake vode i šećerom.
U dublju činiju sipati pivo, vodu i pripremljen kvasac.
Dodati ulje, so, oba brašna, beli luk i iseckan peršun.
Dobro izraditi testo, ostaviti da uskisne, a zatim razviti oklagijom na lst debljine 1 cm. Vaditi modlicom krekere i ređati u pouljenu tepsiju.
Krekere premazati sa uljem i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.
Kada porumene izvaditi iz rerne i poslužiti.
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 81 %
Natrijum - 22 mg
Vlakna - 0 g
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %
Natrijum - 11 mg
Vlakna - 0 g