Toggle Navigation

 

Lisnata pita sa sojinim ljuspicama i maslinama

Najstarije stablo masline staro je preko 5000 godina, nalazi se na Kritu i još uvek daje plodove.

Priprema

U činiju staviti hidrirane sojine ljuspice, iseckane crne i zelene masline, rendani tofu sir i kečap. Promešati i sjediniti sastojke.

Lisnato testo razviti oklagijom, filovati nadevom, uviti u rolat i staviti u tepsiju.

Premazati uljem i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 236 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 118 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 250 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 100 g zelenih maslina
    • 100 g crnih maslina
    • 100 g tofu sira
    • 200 ml kečapa