Toggle Navigation

 

Lisnate pituljice sa gorgonzolom

Gorgonzola je sastavni deo raznih sosova za testeninu i povrće. Može da se koristi kao dodatak supama, ili u kombinaciji sa spanaćem kao fil za više vrsta testa. Uz blagu, kremastu gorgonzolu preporučuju se meka, aromatična vina poput Rieslinga i Pinota. 

Priprema
Lisnato testo razvući oklagijom na tanki list.
 
Premazati umućenom smesom kisele pavlake i delom gorgonzole.
 
Uviti u rolat, iseći na kolutove, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje i staviti po kockicu preostale gorgonzole.
 
Pituljice ispeći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20 minuta. Servirati tople i poslužiti. 
Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 193 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 57.5 kcal

Natrijum - 96.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 450 g lisnatog testa
    • 100 g gorgonzole
    • 180 g kisele pavlake