Toggle Navigation

 

Loptice od krompira i palente

Instant palenta se proizvodi od visokokvalitetnog kukuruza – tvrdunca.

Priprema

Krompir izrendati u činiju. Dodati jaje, dodatak za jelo, sir, palentu i brašno.

Umesiti testo i ukoliko treba doliti malo vode, da bi testo bilo rastresitije.

Na radnoj površini razviti testo, isećina manje komade i uvijati u razne oblike (zečije uši).

U činijici pomešati belance i susam.

Ređati pecivo u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati umućenim belancetom i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta.

Servirati pecivo toplo ili hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 20 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 18 %

Monoenoic - 0 mg

Holesterol - 13 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Natrijum - 35 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 27.5 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 9 %

Monoenoic - 0 mg

Holesterol - 6.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 17.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g barenog krompira
    • 150 g trapista
    • 1 jaje
    • dodatak jelima
    • 20 g palente
    • 300 g brašna
    • 1 belance
    • 50 g susama