Toggle Navigation

 

Mafini sa kukuruznim grizom

Kukuruzni griz se pravi od posebno odabranih sorti kukuruza kome se prethodno otklone omotač zrna i klica.

Plativoo
Priprema

U činiji umutiti jaja, so, prašak za pecivo,ulje i jogurt.

Dodati kukuruzno i pšenično brašno, kukuruzni griz, kukuruz šećerac i na kraju kiselu pavlaku. Promešati sastojke i razliti smesu u pripremljen kalup za mafine.

Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

Mafine malo prohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 26 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Natrijum - 146 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 13 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Natrijum - 73 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kukuruza šećerca
    • 200 g kukuruznog griza
    • 100 g kukuruznog brašna
    • 100 g pšeničnog brašna
    • 400 ml jogurta
    • 100 g kisele pavlake
    • 1 kašika so,
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 jajeta
    • 2 kašike ulja