Toggle Navigation

 

Pica rolat

Pečurke ili gljive su fenomenalna hrana, specifičnog ukusa, koja se lako priprema bez obzira na to da li se servira kao prilog ili glavno jelo. Pripadaju grupi niskokaloričnih namirnica, visokih nutritivnih vrednosti, pa su idealan deo svake dijete.

Priprema

Lisnato testo razviti na tanji list.

Premazati kečapom, poređati prašku šunku, šampinjone i trapist. Posuti bosiljkom i uviti u rolat.

Staviti ga u tepsiju, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Ispeći rolat u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.

Rolat prohladiti, iseći na manje komade i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 38 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 517 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 19 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 258.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 300 g praške šunke
    • 200 g trapista
    • 150 ml kečapa
    • 200 g mariniranih šampinjona
    • bosiljak
    • 1 jaje
    • susam za posipanje