Toggle Navigation

 

Pita pizza

Postoji nekoliko recepata za pindžur i svako ko ga priprema tvrdiće da je to originalni recept. U osnovi kao i za ajvar, glavni sastojak je crvena pečena paprika ( ona mesnata naravno), a ostali sastojci su: paradajz, so, vinsko sirće, malo ulja,beli luk i peršun.

Priprema

Ređati: 2 kore, premazati pinđurom, staviti 1 koru, narendati kačkavalj, staviti 1 koru, posuti sitno iseckanom slaninom i šunkom.

Staviti 1 koru i premazati pavlakom. Umotati u rolnu, seći parčad, ređati u podmazan pleh i premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 1289 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 103 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 42 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 644.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 51.5 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 1 kisela kisela pavlaka
    • ljuti pindžur
    • 300 g kačkavalja
    • 150 g slanine
    • 200 g stišnjene šunke
    • 2 žumanceta