Toggle Navigation

 

Pita sa špagetima

Za upotrebu jaja u bilo kom obliku izuzetno je važno da budu zdrava i sveža. Kada razbijate jaja, svako jaje prvo razbijte nad posebnom posudom i po potrebi razdvojte belance od žumanaca. Tek kada ste sigurni da jaje nije pokvareno, dodajte ga u posudu za mešanje.

Priprema

U činiji pomešati skuvane i proceđene špagete sa polovinom ulja i 2 jajeta.

Testeninu rasporediti u pripremljen kalup i zapeći 7-10 minuta u zagrejanoj rerni na 220*C.

Spanać kratko prodinstati na zagrejanom preostalom ulju. Umutiti preostala jaja, dodati sitan sir, spanać, mleko i začine.

Preko testetine sipati masu, narendati odgore trapist i peći još 30 minuta u rerni.

Pitu prohladiti, iseći i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 192 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 90 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 96 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 45 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g skuvanih špageta
    • 2 kašike ulja
    • 6 jaja
    • 300 g spanaća
    • 125 ml obranog mleka
    • so
    • vorcester sos
    • biber
    • 200 g sitnog sira od obranog mleka
    • 200 g trapista