Umutiti dva jaja, posoliti, dodati puter, sitan sir i brašno.
Umesiti vazdušasto testo.
Formirati štapiće od testa, uvaljati u brašno, jaje i prezle i pržiti u dubokom ulju.
Ocediti od viška masnoće i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 0 g