Toggle Navigation

 

Punjeni krekeri od lisnatog testa

Kakva kombinacija ukusa, ali i boja!

Priprema

Pečenu papriku i cveklu iseći na sitne kockice i staviti u činiju. Dodati sitan sir, grašak, začine, promešati i staviti u frižider da se ohladi.

Razvući lisnato testo oklagijom, okruglom modlom vaditi pogačice i peći u rerni zagrejanoj na 220°C dok ne porumene.

Krekere dobro ohladiti, a zatim ih prepoloviti po sredini na dva jednaka dela. 

Napuniti donji deo krekera ohlađ­enim filom, preklopiti drugom polovinom krekera i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 81 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 146 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 40.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 73 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 100 g graška
    • 200 g pečene paprike
    • 100 g kuvane cvekle
    • 300 g sitnog sira
    • peršunov list
    • so,
    • biber