Toggle Navigation

 

Ruzmarin u piti

Ruzmarin je vrlo aromatičan mediteranski začin koji se mora štedljivo koristititi. Najbolje je u jelo staviti grančicu, pa je posle izvesnog vremena izvaditi ili u već spremljeno jelo dodati malo sitno naseckanih ili zdrobljenih listića.

Priprema

Na ulju propržiti iseckan crveni luk, dodati kockice pilećeg mesa, rendanu šargarepu, pelat, posoliti, pobiberiti i začiniti ruzmarinom. Kuvati dok ne ispari sva tečnost.

Lisnato testo razviti na tanki list i staviti u kalup. Preko testa rasporediti smesu od mesa i prekriti viškom testa koje visi sa strane.

Umutiti jaje, premazati pitu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, 20 minuta.

Pitu prohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 373 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 186.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 27.5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kašike ulja
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 200 g paradajz pelata
    • 2 narendane šargarepe
    • ruzmarin
    • so
    • biber
    • 400 g lisnatog testa
    • 1 jaje
    • 1 crveni luk