Crni i beli luk sitno iseckati, papriku iseći na žilijen (štapiće) a kelj na tračice.
Zagrejati ulje, staviti crni luk i lagano izdinstati. Dodati beli luk, papiku i kelj, poklopiti i dinstati 10 minuta na laganoj vatri.
U pripremljenu smesu dodati 1 jaje, kiselu pavlaku, sok od pola limuna, začiniti prema ukusu i promešati.
Jednu koru isprskati sa malo ulja, preklopiti drugom korom i staviti nadev od kelja. Umotati u rolat i ređati u tepsiju. Ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Savijaču premazati jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta.
Toplu savijaču sa keljom iseći, servirati i poslužiti toplu
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 259 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 129.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 1.5 g