Toggle Navigation

 

Senf krekeri

Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, sireve, supe i sosove, a omiljen je kao začin uz hleb i razne vrste peciva.

Priprema

Umutiti jaje i margarin u činiji. Dodati sve preostale sastojke: brašno, senf, beli biber, so, prašak za pecivo, rendani trapist i uz dolivanje potrebne količine tečnosti  umesiti glatko testo.

Razviti testo na debljinu 1 cm i modlicom vaditi krekere. Poređati ih u tepsiju, premazati uljem i posuti kimom.

Ispeći krekere u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.

Kada porumene, izvaditi ih iz rerne, staviti na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 92 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 46 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

15

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kašika senfa
    • beli biber
    • so
    • 1 jaje
    • 80 g margarina
    • 120 g narendanog trapista
    • 300 ml vode
    • 1 prašak za pecivo
    • kim
Ključne reči:
brašno senf beli biber trapist