Toggle Navigation

 

Slane soja palačnike

Soja se ubraja u najstarije kultivisane biljke u svetu. Drevni kineski narod je hiljadama godina pre Hrista soju nazivao i hranom i lekom i svrstavao je u red svetih biljaka. Danas se može reći da soja pripada funkconalnoj hrani, što znači da je po svojim svojstvima između namirnice i leka.

Plativoo
Priprema

Umutiti testo za palačinke, pa ih ispeći u zagrejanom tiganju.

Palačinke premazati krem sirom, staviti list mortadele i sitno iseckanu papriku i umotati.

Posuti rendanim trapistom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 43 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 427 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 57.5 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 21.5 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 213.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 50 g sojinog brašna
    • 200 g pšeničnog brašna
    • 100 ml mleka
    • 300 ml vode
    • 1 jaje
    • pola kesice praška za pecivo
    • so,
    • šećer
    • ulje
  • Nadev:
    • 200 g mortadele
    • 200 g krem sira
    • 100 g pečene paprike
    • 100 g rendanog trapista