Toggle Navigation

 

Krekeri od soje sa suvim začinima

Danas kada začini i začinsko bilje više nisu toliko skupi kao što su nekad bili i kada ih može priuštiti svako prosečno domaćinstvo, teško je uopšte zamisliti kuvanje bez njih. Jer, začini i začinsko bilje će svojom raznolikošću mirisa, ukusa i boja oplemeniti svako jelo i učiniti ga posebnim.

Priprema

U činiji izmešati sojino i pšenično brašno, dodati jaje, prašak za pecivo, mešavinu suvih začinskih trava, malo soli i bibera i uz dolivanje mleka umesiti glatko testo.

Testo premesiti na radnoj površini, razvući oklagijom na list debljine 1 cm i modlicom vaditi krekere.

Krekere reŽđati u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 52 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 81 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 70 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 25 kcal

Natrijum - 26 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 4.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 40.5 %

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g sojinog brašna
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 320 ml mlakog mleka
    • 1 jaje
    • so
    • biber
    • suve začinske trave (origano, bosiljak, ruzmarin)
    • 1 kesica praška za pecivo