Toggle Navigation

 

Sojini mafini sa šampinjonima

Šampinjoni su najviše uzgajana pečurka na svetu. Sveža se može nabaviti tokom cele godine. Mogu se konzumirati dobro oprani, sirovi plodovi, u salati, u čorbama, dinstani kao prilog mesnim jelima i jajima, njihove klobuke možemo puniti raznim smesama i zapeći u pećnici. Mariniramo ih u sirćetu i ulju.

Priprema

U činiji umutiti jaje, so, prašak za pecivo i ulje.

Dodati obe vrste brašna, sojino i pšenicno, mleko, šampinjone i semenke suncokreta.

Razliti masu u pripremljen kalup za mafine. Sojine mafine peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 142 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 71 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g pšeničnog brašna
    • 1 jaje
    • 250 ml mleka
    • 100 ml ulja
    • so
    • 40 g semenki suncokreta
    • 200 g mariniranih šampinjona
    • 100 g sojinog brašna
    • prašak za pecivo