Sjediniti u činiji ulje, vino, so, brašno i prašak za pecivo.
Umesiti glatko testo i razvući ga oklagijom na list debljine 1 cm.
Posuti testo sa makom i utisnuti ga oklagijom. Zatim testo okrenuti na drugu stranu, posuti susamom i isto utisnuti oklagijom.
Iseći štapiće od testa, uvrnuti ih u spiralu i poređati u tepsiju.
Štanglice premazati umućenim belancetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Natrijum - 49 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 24.5 mg
Vlakna - 0.5 g