Toggle Navigation

 

Štanglices sa sirom i paprikom

Postoje četiri vrste bibera - crni, beli, crveni i zeleni. Crni nastaje od obranih zelenih bobica koje prilikom sušenja postaju crnosmeđe i naborane. Za dobijanje belog bibera ubiraju se crvene, gotovo zrele bobice, koje se zatim kvase da bi mogla da se skine opna, a tek potom suše.

Priprema

Umutiti penasto margarin, dodati sitan sir, mleko, so, biber, prašak za pecivo, tucanu slatku papriku, brašno i polovinu susama.

Umesiti glatko testo, razviti oklagijom na list debljine 1 cm, iseći štanglice i poređati u tepsiju.

Belance umutiti, premazati štapiće i posuti preostalim susamom.

Staviti štapiće da se peku u rernu zagrejanu na 200*C, oko 20 minuta.

Servirati tople štapiće na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Folna kiselina - 30 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 92 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Folna kiselina - 15 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 46 mg

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 g margarina
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 200 g sitnog sira
    • so,
    • tucana paprika
    • beli biber
    • prašak za pecivo
    • 20 g susama
    • 300 ml mleka
    • 1 belance