Toggle Navigation

 

Banana zvezdice

Nezrele banane imaju samo 1% šećera, a sazrevanjem taj procenat se povećava na 25.

Priprema

Mlevene sojine ljuspice natopiti sokom od breskve.

U činiji umutiti margarin, dodati usitnjene banane i šećer u prahu i dobro umutiti. Zatim dodati ljuspice soje, mleveni keks i kokos, umesiti rukama smesu i razviti na papiru za pečenje na list debljine 1 cm. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Rastopiti čokoladu sa margarinom i prohladiti.

Modlicom vaditi zvezdice od smese, preliti čokoladom i ređ‘ati na tacnu.

Kada i čokolada očvrsne servirati na tanjir (zvezdice do posluženja držati u frižideru).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 170 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 85 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 100 g mlevenih sojinih ljuspica
    • 400 g banana
    • 200 ml soka od bresaka
    • 50 g kokosa
    • 100 g margarina
    • 100 g šećera u prahu
    • 200 g čokolade
    • 20 g margarina