Toggle Navigation

 

Breskvice standard

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i prosejte zajedno, jer se na taj način sastojci ravnomerno raspoređuju i kolači će biti rastresitiji.

Plativoo
Priprema

Mast, šećer i jaje dobro izmešati varjačom, dodati mleko, prašak za pecivo i brašno. Umesiti glatko testo, formirati kuglice i peći u rerni zagrejanoj na 200*C.

Pečeno i ohlađeno testo, pažljivo izdubiti nožem, izvaditi sredinu svake kuglice i odvojiti.

Pripremiti fil od mleka, šećera, pekmeza od kajsija, ruma i ostatka izdubljenog pečenog testa. Filovati kuglice, sastavljati ih dve po dve i umakati prvo u ekstrakt breskve, a zatim u kristal šećer.

Servirati breskvice i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 18 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 4 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 68 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 37.5 kcal

Natrijum - 9 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

50

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 2 šolje masti
    • 1 šolja šećera
    • 1 jaje
    • 500 ml mleka
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 5 šolja brašna
  • Fil:
    • 1 šolja mleka
    • 1 šolja šećera
    • 2 kašike pekmeza od kajsija
    • 10 ml ruma