Toggle Navigation

 

Čoko-banana torta

Opremite kuhinju neophodnim pomagalima za izradu poslastica. Okrugli kalup za torte je posebno praktičan ukoliko ima stranicu koja se može otkopčati i odvojiti od pokretnog dna. Ukoliko je napravljen od metala koji vremenom može zarđati, malo ga namastite kada nije u upotrebi.

Priprema

Bananice i keks izlomiti na komadiće.

U mleku skuvati puding, te posebno istopljen margarin i čokoladu sipati u vruć puding.

Mikserom umutiti puding i dok je još vruć dodati bananice i keks, izmešati i staviti u kalup za torte.

Ostaviti da se dobro stegne, premazati šlagom, iseći i poslužiti.

 

Osim što hrana predstavlja izvor energije i hranljivih materija, ona predstavlja i izvor uživanja, zadovoljstva i, često, povod za prijatna druženja i okupljanja porodice. Uživajte u pripremi ove ukusne poslastice i ne zaboravite da je podelite sa prijateljima i najdražim osobama. Svakom po jedno parče!
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 330 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 42.5 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 165 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g keksa
    • 10 cokoladnih bananica
    • 2 pudinga od cokolade
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 125 g margarina
    • 500 ml mleka
    • 250 ml slatke pavlake