Toggle Navigation

 

Čokoladani vanila mafini

Mahuna vanile se može upotrebiti dva puta. Prvi put da je isečete po dužini i iskoristite zrnca vanile, a drugi put da operete mahunu i osušite je. Zatim je stavite u hermetički zatvorenu posudu sa šećerom ili prah šećerom koji će poprimiti njenu aromu.

Priprema

U dubljoj posudi umutiti penasto margarin sa šećerom i vanil-šećerom.

Postepeno dodavati jaje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i kakao.

Na kraju varjačom umešati čokoladu iseckanu na kockice, razliti u margarinom premazan kalup za mafine i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.

Mafine prohladiti, izvaditi iz kalupa i posuti rendanom čokoladom ili čokoladom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 13 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Natrijum - 137 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 5 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 6.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Natrijum - 68.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g crne čokolade
    • 1 jaje
    • 300 g pšeničnog brašna
    • 300 ml mleka
    • 150 g margarina
    • 100 g šećera
    • 1 vanil-šecer
    • 30 g kakaa
    • 1 prašak za pecivo