Toggle Navigation

 

Crno-bele kocke

Sadržaj masti u ovoj poslastici veoma zavisi od izbora vrste sira. Poželjno je da se koristi neslani sitni sir od obranog kravljeg mleka sa veoma niskim sadržajem mlečne masti – manje od 0.5% mm. Ova vrsta sira je najbliža po sastavu samom mleku od kojeg se pravi.

Priprema

U posudi umutiti jaje i belance, dodati šećer, brašno, ekstrakt mente i sitan sir. Dobro promešati masu. U drugoj posudi umutiti margarin, dodati jaje i belance, šećer, kakao i brašno. U namašćenu i brašnom posutu tepsiju sipati prvo kakao smesu, a potom preko nje belu smesu. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 *C oko 25 minuta. Prohlađen kolač iseći na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 82 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 41 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 jaje
    • 1 belance
    • 200 g sitnog sira od obranog mleka
    • 70 g šećera
    • 10 g brašna
    • ekstrakt mente
    • 1 jaje
    • 1 belance
    • 50 g kakaa
    • 250 g smedeg šecera
    • 100 g margarina
    • 150 g brašna
    • kora:
    • nadev: