Toggle Navigation

 

Crvena srca

Za sve jagode koje kod nas rastu samoniklo zajedničko je to što su ukusne i aromatične, po čemu je i rod dobio ime fragare, u prevodu s latinskog mirisati.

Plativoo
Priprema

Razmutiti želatin. Jagode procediti, iseckati, staviti u šerpu, dodati šećer i kratko prokuvati. Dodati želatin, kratko prokuvati i žele prohladiti.

Puniti modlice do pola želeom i ostaviti u frižider (i preostali žele staviti u frižider).

Rastopiti čokoladu i prohladiti.

Izvaditi modlice iz frižidera, pa preko želea staviti prohlađenu čokoladu i preostali žele.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Crvena srca pažljivo izvaditi iz modlica i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 68 %

Natrijum - 30 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 3.5 mg

Ugljeni hidrati - 37.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 15 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g jagoda
    • 1 kesica želatina
    • 100 g šećera
    • 50 g čokolade
Ključne reči:
jagode čokolada želatin