Toggle Navigation

 

Hladne štangle

Vanila potiče od biljke koja pripada orhidejama i vodi poreklo iz oblasti Srednje Amerike, delova današnjeg Meksika i Gvatemale.

Priprema

U činiji sjediniti keks, kakao, margarin i sok od pomorandže.

Skuvati razmućen puding sa šećerom u mleku i ohladiti.

Margarin penasto umutiti, dodati puding i umutiti fil. Podeliti ga na dva dela i u jedan staviti kokos, a u drugi suvo grožđe.

U tepsiju rasporediti masu sa kakaom, premazati kokos filom, staviti drugu smesu od keksa (razvučenu oklagijom na celofanu) i premazati filom sa suvim grožđem.

Čokoladu rastopiti i prohladiti.

Kolač preliti čokoladom i dobro ohladiti. Iseći manje štanglice i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 29 g

Vlakna - 53 g

Hrom - 280 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 14.5 g

Vlakna - 26.5 g

Hrom - 140 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kore:
    • 500 g mlevenog keksa
    • 150 g margarina
    • 300 ml soka od pomorandže
    • 1 kašika kakaa
  • Krem:
    • 2 kesice pudinga od vanile
    • 600 ml mleka
    • 200 g šećera
    • 200 g kokosa
    • 100 g margarina
    • 100 g suvog grožda
    • 100 g čokolade