Toggle Navigation

 

Išleri

Kolačići kojima se ne može odoleti, jednostavno se tope u ustima!!!

Plativoo
Priprema

Umutiti sastojke za testo, razviti oklagijom na tanji list i okruglom modlicom vaditi keksiće. Poređati u pleh i ispeći u rerni na 200*C, oko 15 minuta

U činiji sjediniti puter i prah šećer. Dodati jaja, rum i rastopljenu čokoladu. 

Lepiti po dva keksića kremom i ređati na tacnu. 

Gornju stranu premazati pripremljenom glazurom i ostaviti da se stegne. 

Servirati išlere na tacnu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Natrijum - 73 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 16.5 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Natrijum - 36.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 200 g brašna
    • 1 žumance
    • 100 g šećera
    • 180 g margarina
    • 100 g oraha
  • Krem:
    • 140 g šećera u prahu
    • 1 kašika ruma
    • 2 jaja
    • 3 štangle čokolade za kuvanje
    • 140 g putera
  • Glazura:
    • 5 štangli čokolade za kuvanje
    • 50 g margarina
    • 5 kašika mleka