Toggle Navigation

 

Kapućino torta

Kremasto i čokoladno!

Priprema

U posudu staviti mleko, pavlaku i so, pustiti da provri i dodati čokoladu.

Mešati dok se čokolada ne rastopi.

Kapućino, cimet i gustin izmešati i sipati u toplu čokoladu.

Kuvati na tihoj vatri dok se puding ne zgusne.

Modlice pokvasiti hladnom vodom i napuniti pudingom.

Ostaviti da se ohladi, prevrnuti na tacnu i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 230 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 115 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 ml mleka
    • 125 ml pavlake
    • malo soli
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 125 g kapućina
    • 1 kašika šećera
    • malo cimeta