Toggle Navigation

 

Kesten torta sa borovnicama

Borovnice su prepune lekovitih i hranljivih sastojaka, posebno voćnim kiselinama, mineralima i elementima u tragovima, na primer manganom.

Priprema

Želatin razmutiti i ostaviti da odstoji.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg, ostaviti za ukrašavanje, a ostatak podeliti na tri dela.

U jedan deo pavlake narendati kesten pire i promešati, a u drugi deo narendati 200 g bele čokolade. Treći deo ostaviti takav kakav jeste.

Na dno kalupa narendati preostalu belu čokoladu, premazati filom od kestena, posuti polovinom borovnica, zatim premazati filom od bele čokolade i posuti preostalim borovnicama.

Premazati tortu filom od slatke pavlake i ostaviti u frižider da se stegne. Ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 18 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Natrijum - 35 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Natrijum - 17.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 ml slatke pavlake
    • 2 kesice želatina
    • 400 g kesten pirea
    • 400 g borovnica
    • 300 g bele čokolade