Toggle Navigation

 

Limun krem

Iako je limun šokantno kiselog i oporog ukusa, poznat je njegov osvežavajući efekat. Ako niste znali, postoje dva osnovna tipa koja se mogu naći na tržištu – Eureka i Lisabon. Eureka je hrapavije kore, ima kratak vrat i nekoliko semenki, dok je Lisabon glatke kože, bez vrata i po pravilu bez semenki.

Priprema

Mleko zagrejati u šerpi.

Brašno, šećer i sok od limuna sjediniti u činijici.

Sipati smesu u toplo mleko i kuvati dok se krem ne zgusne.

Razliti limun krem u činijice i ukrasiti kolutima limuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 74 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 76 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 102.5 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 37 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 60 g kukuruznog brašna
    • 500 ml obranog mleka
    • 60 g šećera
    • sok od dva limuna
    • 1 limun
Ključne reči:
mleko limun šećer brašno