Toggle Navigation

 

Maskarpone krem sa malinama

Originalan maskarpone sir u stvari je fermentirana trostruka pavlaka obrana tokom proizvodnje parmezana kojoj se dodaje jogurtna kultura, slično kao prilikom proizvodnje jogurta. S obzirom na visok sadržaj masti, uputno je modifikovati originalnu namirnicu i koristiti sitan neslan sir od obranog mleka.

Plativoo
Priprema

šećer i cimet umešati u mascarpone sir, dodati umućenu pavlaku i sjediniti. Zatim krem podeliti na 4 porcije, dodati maline i posuti seckanim bademima.

Kako bi što lakše umutili šećer i sir sa maskarpone sirom, poželjno je da sir ostavite na sobnoj temperaturi, a možete koristiti i šećer u prahu umesto konzumnog kristal šećera.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 29 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 92.5 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 14.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g maskarpone sira
    • 2 dl biljne pavlake
    • 50 g šećera
    • malo cimeta
    • 300 g malina
    • 40 g seckanih badema